SKAMLINGSBANKEN – STRATEGI & SCENARIER

standard_compressed_DSC_5910
LinkedIn

Oplevelsescenter Skamlingsbanken skal åbne til foråret 2021. Kolding kommune ønskede derfor at få flere mulige scenarier udviklet omkring organisering og drift af det nye center. Skamlingsbanken er et sted med mange interessenter og potentialer – alt afhængig af den økonomi som Kolding kommune vil lægge i en fremtidig drift og udvikling. Vi udviklede 3 scenarier for, hvordan Oplevelsescenter Skamlingsbanken kunne organiseres og udvikles. Det gjorde vi på baggrund af en lang række interessentinterviews og vores viden om oplevelsesudvikling. Vi fokuserede på at beskrive en fremtid med fælles mål for oplevelsescentret på tværs af involverede interessenter og med vurdering af forhold som økonomi, landskab/naturbeskyttelse, governance, kultur/oplevelsesstrategi, politik og mulig organisering af øvrige kulturarvsinstitutioner i kommunen.

Rapporten blev præsenteret for både interessenter samt de relevante udvalgt under byrådet i Kolding i en samskabende workshop, der bidrog yderligere til, at der kunne træffes politisk beslutning om fremtiden for Oplevelsescenter Skamlingsbanken. En fremtid der nu er vedtaget i byrådet.