LANDSKABSMUSEET

andreas-brunn--mimtlr1_ek-unsplash
LinkedIn

Øhavsmuseet i Faaborg er langt i arbejdet med at realisere visionen om at skabe en helt ny type museum, der gennem landskabet viser vigtige historiske epoker i Danmarks historie. Det er ren innovation, når man skal skabe en helt ny type museum, og vi gik sammen med Øhavsmuseet grundigt til værks med både en omfattende brugerundersøgelse med segmentering, konceptudvikling med medarbejderne og lokale kulturaktører. Afsættet var brugerundersøgelsen og dertil involvering af lokale interessenter og Faaborg Midtfyn Kommune i arbejdet med at forme alle dele af det ny museum. Den grundlæggende udvikling tog ca. et år og omfattede også udarbejdelsen af forretningsgrundlaget for det kommende museum. Selv om museet ikke er færdigt, kan danskerne allerede gå/cykle/ride/snorkle på opdagelse i landskabet rundt om Faaborg og samtidig få fortalt gode historier og deltage i ritualer fra svundne tider.