RasmussenNordic

SKUESPILLERFORBUNDET

Diversitet på scenen?

Dansk Skuespillerforbund ville have en undersøgelse af det eksisterende scenekunstlandskab med fokus på repræsentation af køn, etnicitet og alder af skuespillere samt karakterernes seksuelle præference/orientering i det danske scenekunstliv.

Det var således første gang, der blev samlet data ind på feltet, og kortlægningen kom til at pege på en række udfordringer med diversitet –  og dermed udfordringer både i udvikling af scenekunsten og forholdet til publikum. Eksempelvis er repræsentation af minoritetsetniske danskere I scenekunsten meget lav I forhold til andel af befolkningen.

Målet var også at Dansk Skuespillerforbund kunne sætte ind med inspiration til forbedringer af diversiteten, men på et fagligt vidensgrundlag. Resultaterne af fundene I undersøgelsen er nu ved at blive indarbejdet i forbundets aktiviteter og politikker.

Kortlægningen af diversitet fandt sted i perioden juni 2021 til juni 2022. Alle teatre modtog et spørgeskema i sommeren 2022 om med alle de nævnte temaer inden for diversitet. Udkommet var en rapport med resultatet af undersøgelserne, som RasmussenNordics anbefalinger til arbejde med udfordringerne med diversitet. Undersøgelsen viste, at det er hele økosystemet inden for teater, der skal arbejdes med for at styrke diversiteten.